søndag 29. januar 2012

Snøfull søndag


Da er vinteren kommet for fullt til sørlandet.Snøen laver ned uten ende.Ja ja koselig når man kan sitte inne å betrakte det med fyr på peisen og pc.

Er så fornøyd med mitt siste kjøp,benken i gangen.Endelig ble det litt orden i lue og votter.En kurv til hver av ungene ,så må jeg og mannen dele en.De rommer kjempemasse.
Kunne hive ut to gamle kommoder som alltid stod med skuffene i vranglås.
Og enda bedre vi slipper å krangle om hvem som skal sitte på krakken.Den som blir kledd ,eller den som hjelper å kle.Nå kan vi sitte alle sammen:)





Nå venter og lengter jeg veldig etter ungene.De har vært i oslo på Disney on Ice med besteforeldre ,fetter og kusine.Tipper de har hatt det topp.Blir godt å få de hjem,er ikke vant til at de er borte.

SØNDAGSKLEM.

fredag 27. januar 2012

små skatter.

Jeg har noen koselige små gamle skatter som er uersatattelige.De bringer med seg gode minner fra de som har gitt de til meg.


Denne søte hunden er etter min farmor.
jeg elsket den som liten,syntes at den var såååå søt.
Også var jeg så heldig å få den
LYKKE PÅ JORD.
Har passet godt på den i alle år,nå er det en stund siden den har stått fremme.



Dette lille glass skrinet fikk jeg nylig etter min mormor.
Da de ryddet etter henne dukket det opp og det minner meg masse om henne.
Kan husker at hun alltid har hatt det,og som liten elsket jeg å leke med smykkene hennes.
Så ble glad da jeg kunne få det,og det lukter mormor når jeg tar av lokket.



ÅÅå dette lille koppesettet har fulgt meg i mange år.Fikk det av pappas tante da jeg var liten.
Jeg har passet veldig godt på det i alle år,men desverre raste hyllen det stod på i gulvet for noen år siden.Og mye av det knuste,ble så lei meg.
Vet ikke helt hvorfor dette er så verdifullt for meg,var ikke noen favoritt tante akkurat.
Men er vel det at jeg synes det er vakkert og har alltid elsket små nusselige ting:)
Akkurat nå står ikke dette fremme,for første gang på mange år.Må bytte litt når en har så mange koselige skatter.

HA EN FIN DAG.







torsdag 26. januar 2012

KYLLINGSUPPE

I dag kommer en liten oppskrift herifra.På en supergod kyllingsuppe.Den er veldig kjapp å lage og man kan variere hvor sterk man vil ha den.

.
kyllingsuppe.
2 purrer og en løk surres mykt i smør.

2ts paprikapulver
2ts karri
1 ts kajennepepper.

1 liter vann
2 kyllingbuljong terninger.kokes opp

2 kyllingfileeter i terninger
og evt gulrøtter og brokkoli.

1 bx creme fraiche
1 bx mais

Hvis man dobbler den er det lurt og ikke dobble opp med krydderet med en gang.spes kajennepepperet.kan bli litt sterkt.

serveres med grovt brød,bagetter el.


kjapt og veldig god.mmmmm

onsdag 25. januar 2012

Vinterdag

Da er snøen kommet til sørlandet også.Etterlengtet ifølge ungene,mor er ikke like enig.
Mest fordi jeg ikke kan ta mine daglige turer i skogen lenger,et savn allerede.Får ta veien fatt nå da.

Ja ja det skulle iallefall ikke mye snø til før de første snømennene var på plass.


De ble nå søte da.Ser nesten ut som de har personlighet.Min datter er i det kreative hjørnet om dagen.så de fikk bastskjørt og høyt hår:)Den minste ser jo helt forskremt ut.
Selv sitter jeg under dette deilige teppet idag.deilig med kaffe og fyr i peisen når formen ikke er på min side.Elsker fargene i dette teppe.skulle ønske jeg var god til håndarbeid,da skulle jeg ha laget mange slike i glade farger.



Ha en fin vinterdag allesammen

onsdag 18. januar 2012

Her skjer det ikke mye om dagen .da hjelper det på med litt nye blomster iallefall....

Denne er så nydelig synes jeg,vet ikke helt hva den minner meg om.en kaktus kanskje..


også noen friske urter,som slett ikke var fornøyd med og ut i kald bil.Henger litt med hodet..
ha en fin dag allesammen

torsdag 12. januar 2012

GreenGate

Joda må nok inrømme at jeg er blitt forelsket i dette servicet jeg og.
Mens veninner samlet og snakket helt henrykt over hvor glade de var både i kopper og tallerker...tenkte jeg ja ja.Lovet meg selv at jeg skulle ikke begynne å samle,har jo nok i de kjøkkenskapene.
MEN...lovnaden til meg selv varte ikke så lenge.Forelsket meg først i de blå koppene.så tenkte at jeg kunne jo ha to tekopper iallefall.
SÅ fikk jeg se de nydelige lilla med blomster,og vips hadde jeg kjøpt noen av de og.

I vårens katalog var det nok av flere fristende kjøp.


Likte dette nye mønsteret såååå godt.Var innom butikken for å se om de var kommet inn,men ventes iløpet av uken.hmmm blir vel noen slike.


også oppdaget jeg at de nydelige lille blomstene går ut.så da måtte jeg jo bare kjøpe tre tallerkener.Så da har jeg visst begynt å spare på tallerkene og.
Her blir det vanskelig å stoppe for alle fargene og mønsterene er jo så fine ja ja.
Tenkte jeg skulle ha litt mere farge inn i livet mitt dette året så passer jo bra....iallefall en grei unnskyldning

mandag 9. januar 2012

RESPEKT....

Respekt er et flott og stort ord.Det er et ord som knytter seg til mye.
Respekt for verden,naturen,dyr ,mennesker og ikke minst seg selv....Her har jeg litt og jobbe med merker jeg.
Det er ikke vanskelig å føle respekt,ærefrykt og stor beundring for mennesker rundt seg.Så hvorfor er det da så vanskelig når det kommer til en selv.
Er det fordi det ligger i oss sørlendinger at vi ikke skal tro vi er bedre en andre....nei det er nok ikke så enkelt.Og det handler jo ikke om å være bedre en andre,men bra nok som man er.

Etter noen år som syk og uten mulighet til å henge med i arbeidslivet,sosialt eller i familielivet er det lett å være utilfreds med det livet man har.For man vil jo så mye mere,Iallefall vil jeg det.Jeg vil jo være hverdens beste mor,samboer,venn og en ressurs i arbeidslivet.Jeg ønsker å ta del i hverdagslivets kjas og mas,være en person som står på,ha mulighet til å stelle istand koselige sammenkomster,ta med ungene på aktiviteter ol.Men det går ikke alltid.Og dette kan være så innmari vanskelig og akseptere.og det hjelper så lite hvor mye jeg vil det går ikke.


Det er så vanskelig å respektere at kroppen min ikke vil nå.Det er vanskelig fordi jeg så gjerne vil ,men vel så vanskelig vil overfor andre.Jeg vil prestere overfor andre.Jeg vet jo at jeg gjør alt som står i min makt for å bli frisk,jeg prøver alt jeg kan og enda litt mere.......Men skjønner andre det.Burde jeg ikke ha så mye respekt overfor kroppen min og meg selv at jeg ikke bryr meg om hva andre tenker eller hva jeg tror de tenker.
Jo men det er så vanskelig.Isteden tar jeg meg i å forklare og unnskylde meg i samtale med andre mennesker.livredd for at de ikke skal tro at jeg prøverRedd for at de  skal tro jeg IKKE er syk ,at jeg bare er lat .Jeg legger ut om alt hva jeg prøver og om hvordan jeg har det,til det kjedsomelige for de som hører på.
hvorfor gjør jeg det egentlig,jeg vet jo selv at jeg er syk og hvor mye jeg prøver å bli frisk .Er ikke det nok.Jo innerst inne vet jeg jo at det er det.Men det er alle disse forventningene da,di kritiske blikka,spørsmålene,osv.Men desto mere det at jeg er redd for hva folk tenker.Jeg er så redd for å ikke være god nok for andre.Det er jo så dumt men det blir vel sånn når man ikke egentlig er fornøyd med tilværelsens tilstand.Det er manglende styrke og tro på seg selv.Manglende evne til å aksepter at det faktisk er sånn ,og respektere det.Manglende evne til å si SÅNN ER JEG OG SÅNN ER  DET.

Det blir så vanskelig å være fornøyd med de små tingene når man hele tiden ønsker noe mere.jeg har mye å hente på å sette meg ned å tenke noe fikk jeg faktisk til idag.samt og tenke på hva posetivt som har kommet ut av denne situasjonen min.FOR DET MAN IKKE DØR AV BLIR MAN STERKERE AV.
Det finnes noe posetivt i det meste,av og til må det bare gå litt tid før man ser det.eller man ser det ikke før man har kommet seg videre.
Det er sånn for meg og,det har kommet mye posetive endringer ut av dette.I mitt forsøk på å bli frisk har jeg endret på mye.Sluttet å røyke ,går tur stort sett hver dag,lagt om kosten og blitt beriket med mange gode erfaringer gjennom møte med mange alternative behandlinger.Jeg er ikke lenger det samme menesket som før jeg ble SYK.Klisje kanskje men sant.Så når jeg en dag er i full funkjson igjen,vil jeg da huske å respektere det kroppen har lært meg.
Vil jeg ,huske å ta vare på kroppen og helsa.Huske å se andre som sliter FOR JEG ER IKKE ALENE OM DET.Vil jeg være ydmyk overfor deres situasjon.Huske å støtte opp om andre som kjeper mot å bli frisk,kjemper mot helsemyndigheter,nav og andre instanser so gjør veien enda tyngre å gå.Og ikke minst huske å sette pris på de små ting i livet .Hverdagens magi.Der er vel det som blir vanskelig når man er tilbake til den normale hverdagen.

Det er med ærefrykt jeg ser på programmet uten grenser.De har sett muligheter isteden for begrensninger.De kjemper seg videre tross motgang.De står på og kjemper hver dag.For slike mennesker føler jeg ikke annet en stor Respekt.

Det viktigste av alt er alikevel HÅPET.Det kan ingen ta fra en .Så lenge det er håp er det muligeter.Og jeg lever i håpet og sikkerheten at en dag snur det.Ikke så fort som jeg ønsker men sakte men sikkert.....
en dag.....
KLEM

fredag 6. januar 2012

møbler med sjel

Er veldig glad i gamle møbler egentlig..Var bare det at en stund syntes jeg det ble litt mye.ingenting var praktisk og ting passet ikke så godt sammen .Derfor kvittet jeg meg med masse.......jo jeg må innrømme at jeg angrer litt på noe.


Men dette lille skapet kan jeg ikke kvitte meg med.Den er laget av min bestefar og jeg husker den godt fra deres hjem.Jeg har skrapt bort gammel maling for mange år siden.og nå har jeg ikke hjerte til å male den på nytt.

Den blir stadig flyttet rundt for jeg vet ikke helt hvor jeg vil ha den.Passer ikke helt sammen med det andre i stua men,det er på denne plassen den passer best.for den er veldig dyp.
Så akkurat nå fungerer den som barskap;)
Det skulle min avholds bestefar ha visst.











Lerkekvisten fra jula har fått bli.Synes de er så vakre,sammen med bambi da.


tirsdag 3. januar 2012

Godt nytt år.

Her er julepynten ryddet bort,litt deilig siden den har stått fremme siden 1 desember.Blir jo fort litt tomt og kaldt når jula forsvinner men.Kjøpte meg noen nydelige primulaer,da hjalp det veldig.også noen vårlige lys.


Ellers gikk turen til ikea for å kjøpenytt skap igår.Kommoden på kjøkkenet hadde gjort jobben sin,og var ganske falleferdig.
 


Skapet skal romme alle mine datters ting og tang.
Hun er for tiden i det svært kreative hjørnet.og produserer store mengder klippe og lime produkter.
fikk ryddet og kastet litt igår da hun sov.For det må jo ikke kastes noe
Og siden jeg var i kaste modus fikk jeg ryddet og kastet i kjøkken skuffer og skap og.



Ble ganske fornøyd og det rommet veldig mye.Tok ikke for mye plass heller.slik at det er lett å gå fori det.
Litt pynt og stæsj.Malte speilvinduet for en stund siden og ble veldig fornøyd med resultatet.




synes det ble koselig og nesten et nytt kjøkken.
Vårlig ble det i hyllen og,koselig å ta frem serviettholderen som min gode nabo og tur kamerat gav meg før jul.